Geleceğin Tasarımı Masa Ödül Getirdi

Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nda 1. oldu

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Oya Olgun, ihracatçı birliklerinin düzenlediği “9.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nda, katlanabilir özelliği ile açık haline göre yüzde 90 oranda daha az yer kaplayan masa tasarımıyla, bin 171 tasarım arasından büyük ödülün sahibi oldu.

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Oya Olgun, “9.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nda, katlanabilir özelliği ile açık haline göre yüzde 90 oranda daha az yer kaplayan masa tasarımıyla, bin 171 tasarım arasından büyük ödülün sahibi oldu.

Türkiye’nin gelecekte üreteceği, kullanacağı ve ihraç edeceği mobilyaları tasarlamak temasıyla yapılan yarışma, dört kategoride gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği, Orta Anadolu, İstanbul, Ege ile Akdeniz ihracatçı birliklerinin katkısıyla düzenlenen yarışmaya, bin 171 tasarımla başvuru yapıldı. Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi olmak üzere önemli kurum ve kuruluşların yetkilileri, yarışmada Onur Jüri Üyesi olarak yer aldı. Asli Jürinin Başkanlığını Prof. Önder Küçükerman’ın yürüttüğü yarışmanın, diğer jüri üyeleri ise tasarımın ve sektörün duayenlerinden oluştu.

Masanın katlanmış halinin, açık haline göre yüzde 90 daha az yer kapladığını anlatan Olgun, “Aynı zamanda bu özelliğiyle ihracata da avantaj sağlamasını hedefledim. Flegs, özel tasarlanan yaylı sistem üzerine rahatlıkla kapanıp açılabilen masif çam ile tasarlandı” diye konuştu.

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Oya Olgun, “Flegs” isimli masa tasarımı ile ev mobilyaları teması ve lisans öğrencileri kategorisinde yarışmaya katıldı. Olgun, bu tasarımıyla “İhracatçı Birlikleri Büyük Ödülü”nü kazanmayı başardı.

Tasarladığı masada, ana fikir olarak küçük mekanlarda katlanabilir olmasının ön plana çıktığını ifade eden Oya Olgun, “Yürütücülüğünü öğretim görevlileri Ceren Polat, Can Aysan, Can Külahçıoğlu, Cengiz Ultav ile araştırma görevlisi Eda Paykoç’un yaptığı Mobilya Tasarımı dersinde, kolayca kurulup sökülebilen, katlandığında bir çantaya veya kutuya sığabilen ve kullanıcısına mobilyayı yanında taşıma imkanı sunabilen ‘paketle ve götür’ ana fikirli mobilya üretmiştik. Derste tasarladığım Flegs isimli masayla, İhracatçı Birlikleri 9. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’na katıldım ve kazandığım için de çok mutluyum” dedi.