SIKÇA SORULAN SORULAR

CEVAP: Girişimcilik en basit ifadesiyle “kendi işini kurmak”tır. Biraz daha teknik olarak ifade edecek olursak; ticaret, sanayi gibi alanlarda sermaye koyarak bir işi yapmaya girişen, kar amacıyla riski üzerine alan kişi olarak tanımlayabiliriz.

CEVAP: Fikrinizle ilgili bizimle iletişime geçiniz, fikrinizin bir hibe desteği için (TÜBİTAK, İZKA, KOSGEB) uygunluğu ile ilgili size bilgi verelim. Randevu almak için [email protected] adresine mail atarak, fikrinizle ilgil kısa bir bilgi veriniz.

CEVAP: Türkiye’de girişimcilik üzerine destek, hibe, kredi veren ve Türkiye’de girişimciliği geliştirmeye çalışan bir çok kurum ve kuruluş bulunmaktadır. Bunlar kamu kurumları olmasının yanı sıra, STK’lar da girişimciliği geliştirmek için yoğun çaba sarfetmektedirler. Yeni girişimcilik üzerine destek veren kamu kuruluşlarının başında ise, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB ve TÜBİTAK gelmektedir.

CEVAP: Eğer Yaşar Üniversitesi çalışanı veya öğrencisi iseniz, veya bir firma çalışanı iseniz, ofisimizi ziyaret edebilir veya [email protected] adresine mail atarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. Proje yazımında ve yürütülmesinde destek vermekteyiz. Detaylı bilgi için Proje Hibe Desteği birimi hizmetlerine bakınız.

CEVAP: Fikri ve Sınai Mülkiyet hakları, bir işletmenin ürünleri, yöntemleri (usulleri), dokümanları, görselleri, kimlik unsurları, sanat eserleri, vb.'ne ilişkin tüm özgün tasarımları ve gizli ya da açık bilgileri (gayri maddi varlıkları) ile ilgili sahip olduğu, kullanma, ürüne dönüştürme, dağıtma, yayma, satma gibi çeşitli mahiyetteki haklarıdır.

CEVAP: Türkiye’de 2006 yılından beri patent başvurularını destekleyen devlet teşviklerinin sayısı oldukça artmıştır. Bu teşviklerin başında Tübitak’ın verdiği hibeler ve ödüller bulunmaktadır.Tübitak’ın 2014 yılından beri sürdürdüğü 1602 Patent Destek Programı ile Türkiye ve Yurt dışında yapılan patent başvuruları için hibe alınması mümkündür.

CEVAP: Başvuru sahibi Yaşar Üniversitesi olmaktadır. Buluş sahibi ise başvuran kişi/akademisyen/öğrenci olmaktadır.

CEVAP: BTTO’ya dilekçe yazarak başvuruda bulunmanız durumunda, ofisimiz gerekli işlemleri başlatmaktadır. Dilekçenizin ekinde, başvuru formunuzu iletmenizi rica etmekteyiz.

CEVAP: Projede veri toplama sürecinde görüşme-mülakat-anket vb. Insan ile iletişim halinde veri toplama söz konusu ise, etik kurul raporu gerekmektedir.

CEVAP: Firma olarak sahip olduğunuz teknolojik/teknik problemlerin çözümü için sizleri Yaşar Üniversitesi’nin yetkin akademik kadrosu ile tanıştırıyoruz. Proje fikrinizin olgunlaşmasına, problemlerinizin çözümüne ve projelerinizin en doğru hibe desteklerle buluşmasına yardımcı oluyoruz.

TOP });