20'SİNDE PATRON OLDU, 30'UNDA İLHAM VERİYOR

Genç Girişimcilere İlham Veren Başarı

Zihinlerdeki patron imajını yıkarak 20 yaşında kendi şirketini kuran, cirosunu milyon dolarlara yükseltirken dünya turuna çıkma hayalini ertelemeyen üstelik işini hobisi gibi gören 33 yaşındaki Erdem Genç, ilham veren başarı hikayesini Yaşar Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı. 3 yıl önce kaleme aldığı ’20 Yaşında Patron Olmak’ kitabıyla da genç girişimcilere yol gösteren Erdem Genç, “İyi bir iş fikri bulduğunuzda bunu uygulamaktan çekinmeyin. Üstelik bu işi severek geliştirirseniz başarı illa ki gelecektir. Ve unutmayın ki her şey para değildir, her şey zaman ve mutluluktur” dedi.

İLK BÜYÜK İŞTE BAŞARISIZLIĞA UĞRADIM

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisiyken üniversitenin Rock Kulübü Başkanı seçilerek, kampüs alanında konserler organize etmeye başlayan Erdem Genç, “Rock müzik yapan bir müzik grubunun üyesi olarak başarılı konserlere imza atmanın yanı sıra başarılı müzik organizasyonları da düzenlemeye başlamıştım. Bu işten para kazanıp üstelik büyük keyif almaya başlayınca da işi profesyonel kılmak adına da M3 ismini verdiğim bir organizasyon şirketi kurdum. Bu süre zarfında Ahmet Sun gibi büyük organizatörlerle de tanışma fırsatı yakalayarak işin inceliklerini öğrenmeye çalıştım. Ancak kampüs dışındaki ilk büyük organizasyon işimde büyük bir başarısızlık yaşadım. Hayko Cepkin, Duman, Erkin Koray gibi ünlü rock sanatçılarının sahne alacağı konsere 20 bin seyirci beklerken yoğun yağmur yağışı nedeniyle 2 bin kişi zor geldi. Bütün birikimime el konuldu ve üstelik inanılmaz borçlandım” dedi.

İŞİ, İŞ DÜNYASINI EĞLENDİRMEK

Yaşar Üniversitesi Girişimcilik Topluluğunun konuğu olarak nasıl başardığını gençlerle paylaşan kurumsal aktivite organizasyon şirketi M3 Works’ün Kurucusu Erdem Genç, “Borçlarımı ödeyebilmek için bir süre internetten ürün satışı, web tasarımı gibi alternatif işlerle uğraştım. Ancak yaşadığım kötü tecrübeye rağmen sevdiğim ve büyük keyif duyduğum işi yapmaktan asla vazgeçmedim. Sevdiğiniz bir işe sahipseniz başarılı olmamanız imkansız. 20 yaşımda kurduğum M3 Works’le daha sonra pek çok başarılı organizasyon gerçekleştirdim. Böylece hem borçlarımı ödedim hem de ciromu milyon dolarlara yükseltmeyi başardım. Yani bana sunulan kariyer yolu yerine girişimcilik yolunu tercih ettim. M3 Works, 2015’te tüm dünyadan turizm liderlerinin katıldığı World Tourism Forum’da Best Event Supplier’de en iyi etkinlik sağlayıcı ödülünün sahibi oldu. İyi bir iş fikri bulduğunuzda bunu uygulamaktan çekinmeyin. Üstelik bu işi severek geliştirirseniz başarı illa ki gelecektir.” diye konuştu.

ERDEM GENÇ KİMDİR?

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunu olan, 1983 doğumlu Erdem Genç, şirketlere takım çalışması ve motivasyon atölyeleri düzenleyen M3 Works şirketi sahibi, Park Kitap Yayıncılık Hizmetleri ve Gizlimoda.com şirketleri kurucu ortağıdır. Ayrıca edebiyat, müzik ve fotoğraf gibi uğraşları bulunan Genç’in “20 Yaşında Patron Olmak” ve “Debut” adlarında iki kitabı bulunmaktadır. Otuzun üzerinde üniversitede “Girişimcilik” konulu seminerler veren Erdem Genç’in TÜGİAD, Boğaziçi Üniversitesi, Startup Weekend, JCI, Lions, Peryön, Eduplus gibi çeşitli kurumlardan ödülleri bulunmaktadır.