ÜNİVERSİTE-ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİNE ÖRNEK PROJE

Firmalara Maliyet ve Zaman Tasarrufu Sağlayacak Proje

Yaşar Üniversitesi ile İzmir’de faaliyet gösteren yazılım firması Univera gerçekleştirecekleri projeyle profesyonel ve akademik deneyimlerini bir araya getiriyor. Endüstri mühendisliği alanında geliştirilen proje firmaların iş süreçlerinde maliyet ve zaman tasarrufu sağlayacak.

ÜNİVERSİTE VE SANAYİDE ÖRNEK İŞBİRLİĞİ

Mayıs 2016’da tamamlanması planlanan projeyi Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Türsel Eliiyi, Univera Yazılım ve Teknoloji Müdürü Seçkin Karabacakoğlu, Univera Yazılım Mimarı Onur Leblebici ve Univera Yazılım Departmanından Gökberk Özsakallı yürütüyor. ‘Geleceğe Yönelik Satış ve Stok Tahminleme’ ve ‘Araç Yükleme ve Dağıtım Optimizasyonu’ konularında çözümler sunarken, maliyet ve zaman tasarrufu da sağlamayı amaçlayan proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Deniz Türsel Eliiyi, “Akademik birikim ve tecrübenin üniversite-sanayi işbirliği projeleriyle uygulamaya dönüşerek sektördeki profesyonellerce kullanılmasına bölüm olarak özellikle önem veriyoruz. Bu konuda bölümümüzde gerçekleştirdiğimiz araştırma projeleri ve her sene son sınıf öğrencilerimizin sektörle tanışmasını sağlayan proje fuarı sayesinde ciddi bir birikimimiz oluştu. Bu projede de İzmir’in köklü yazılım firmalarından Univera ile gerçekleştireceğimiz işbirliği sonucunda akademik yazına katkı sağlamanın yanı sıra üzerinde çalışılan problemlere pratik, hedefe yönelik ve etkin çözümler üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

FİRMALARA KOLAYLIK VE VERİMLİLİK SAĞLAYACAK

Univera Yazılım ve Teknoloji Müdürü Seçkin Karabacakoğlu ise geliştirilecek olan projenin firmalara kolaylık ve verimlilik sağlayacağını belirterek şu bilgileri verdi:
“Özellikle son yıllarda, gelişim bizim için çok yönlü ilerlemeye başladı. İç ve dış eğitimlerle ekibimizi, ISO gibi belgelendirme süreçleri ile markamızı ve yaptığımız iş birlikleri ile de çözümlerimizi geliştiriyor ve onlara değer katıyoruz. Yaşar Üniversitesi ile işbirliğimiz TÜBİTAK’a hazırladığımız proje kapsamında başladı. Bu kapsamda başarılı iki projeye imza atacağız. Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün akademik tecrübeleri ve Univera olarak sektördeki 23 yıllık deneyimimiz ile teoride ve uygulamada başarılı sonuçlar veren 2 çözüm üreteceğiz. Çözümler Türkiye, hatta dünyada proje yaptığımız firmalar tarafından kullanılacak ve firmalara iş süreçlerinde kolaylık ve verimlilik sağlayacak.”