Yapay Zeka ve Teknolojinin Önde Gelen İsimleri İzmir’de Buluşacak

Girişimci ve yatırımcıların en önemli buluşma noktalarından biri olan, Türkiye’deki inovasyon çabalarını ön plana çıkaran T-Bootcamp etkinliği, Yaşar Üniversitesi ve teknoloji platformu oluşturma kuruluşu WBCONS-HD işbirliğiyle İzmir’de düzenleniyor. 2 – 3 Kasım tarihlerinde Yaşar Üniversitesinde düzenlenecek etkinlik, Türkiye’deki girişimci şirketlerini, ulusal ve uluslararası yatırımcılarla aynı platformda buluşturarak stratejik ve finansal ortaklıklara imkanı sağlamayı hedefliyor.

Selçuk Yaşar Kampüsünde, önümüzdeki hafta düzenlenecek T-Bootcamp etkinliği ile dünya çapındaki yatırımcıların ve teknoloji liderlerinin dikkatini Türkiye’de faaliyette olan girişimcilere çekerek, Türk teknoloji şirketlerini ulusal ve uluslararası yatırımcılara tanıtmak hedefleniyor.

Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Emrah Tomur, T-Bootcamp etkinliğinin, Minerva Kuluçka Merkezi desteği ile ilk kez İzmir’de gerçekleştirileceğini belirtti.

İZMİR’DE BİR İLK

Etkinliğin, ülkemizdeki girişimci – yatırımcı ekosistemine dikkat çekmesi açısından üniversitelerin bünyesinde düzenlendiğini hatırlatan Dr. Tomur, etkinlik süresince, girişimci firmaların ulusal ve uluslararası network imkanı ile yeni teknolojilere yatırım yapmakta olan yatırımcılarla aynı platformda buluşarak yatırım bulma şansı bulabileceğini ifade etti. Tomur, “Yapay Zeka, finans teknolojileri, robot teknolojileri, mobil, bulut, E-ticaret gibi teknolojilerde Türk şirketlerinin girişimci olabilmelerini teşvik ederken aynı zamanda dünyada gündemde olan yeni teknolojilerin uygulama alanları hakkında uluslararası yatırımcılardan birebir bilgi sağlamasını amaçlıyoruz. Etkinliğin katılımcıları arasında, sektör temsilcisi kurumlar, yatırımcılar, her aşamadaki teknoloji girişimcileri, kurumsal firma ortak ve yöneticileri, finans kurumları ve teknoloji firmaları bulunuyor” dedi.

YAPAY ZEKADA ÖNDE GELEN İSİMLER

T-bootcamp etkinlik konuşmacıları hakkında da bilgi veren Tomur, “Dünyada ve Türkiye’de teknoloji konusunda en önemli konu başlıklarından olan yapay zeka ve dijital dönüşüm konularında teknoloji dünyasının ilk 5 kişisi arasında bulunan IPFC Online kurucusu ve CEO’su Pierre Pinna, hızla yayılan Fintech ve Blockchain uygulamaları konularında önemli liderlerden Inclusivity network kurucusu Antonio Javier Ruiz, Peak State Consulting CEO’su Anuj Khanna, Teknoloji ve İnsan Kolejleri kurucusu Zeynep Dereli, Yaşar Üniversitesi AR-GE, İnovasyon ve Girişimcilikten Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Kandiller konuşmacılar arasında yer alıyor” diye konuştu.

RESMİ HAVAYOLU ŞİRKETİ THY OLDU

Dr. Tomur, etkinliğin resmi havayolu şirketinin Türk Hava Yolları (THY) olduğunu da belirterek “Bu stratejik destek, Türkiye’deki girişimcilerin uluslararası platformlara açılabilmesine, ilişkilerin geliştirilmesine gösterilen önemi vurgulamakta. THY, T-Bootcamp 2017 İzmir etkinliğinin katılımcıları için İzmir varışlı indirimli ücretler uygulayacak” dedi.

Ayrıca, etkinlik ile oluşturulan platform; başvurular arasından seçilen teknolojide yeni uygulamalar ve yenilikçi ürünler geliştiren girişimci şirketlerin, yatırımcılar, katılımcılar, kurumsal firmalar ve yöneticiler önünde şirket operasyonları ile ilgili sunumlarını gerçekleştirmelerine de imkan tanıyacak.