YAŞAR ÜNİVERSİTESİ'NDEN EGOD ÜYELERİNE AKADEMİK DESTEK

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) ile Yaşar Üniversitesi arasında imzalanacak protokolle, EGOD üyeleri dünya ile rekabet şansını daha da artıracak. Üniversite, dernek üyelerinin Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) programı ile Kümelenme Destek Programlarına başvurmasına yardımcı olurken, ihracat kabiliyetlerini arttıracak olan Ar-Ge çalışmaları için uygun ortam sağlayacak.
Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalışma toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Kandiller, EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ ve proje ortaklarından Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi (BTTO) ekibi katıldı. Toplantıda, programların başvuru ile destek süreçleri dikkate alınarak EGOD üyelerinin ihracat ve Ar-Ge çalışmalarını geliştirecek ve 8 seneye yayılacak olan yol haritası çizildi.
Projelerin koordinatörlüğünü Yaşar Üniversitesi adına öğretim üyesi Doç. Dr. Ufuk Tutan ile BTTO Proje Destek Koordinatörü Dr. Serkan Bürken yapacağını ifade eden EGOD Başkanı Mustafa İduğ, EGOD adına ise koordinatörlüğü Genel Sekreter Mutlu Peksaygılı’nın üstlenmesine karar verildiğini ifade etti.

Sektör Kendi Ar-Ge Çalışmalarını Yapacak

Projelerin hazırlıklarının tamamlanmasıyla birlikte Ege Bölgesi’ndeki otomotiv sanayinin yoğun Ar-Ge çalışmaları ve devamlılık arz eden ihracat kabiliyetiyle ilgili sektörde sürdürülebilir kalkınmanın sağlanacağını belirten Prof. Dr. Levent Kandiller ise, projenin nihai hedefinin kümeyi küme üyeleri arasında ortak Ar-Ge projeleri geliştirecek olgunlaşma seviyesine ulaştırmayı düşündüklerini söyledi.